Dag 11: Rustig dagje Las Vegas verkennen
25 juli 2017 - Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten
Vanochtend heerlijk uitgeslapen want er staat niets spannends op het programma. Toch ?!?
De mannen zien dat anders. Die willen niks liever dan de Las Vegas strip verkennen.
Gelukkig ben ik al eerder in Vegas geweest, dus weet ik een beetje de weg. Ahum. Kuch.
Na een Starbucks/Subway ontbijt en de nodige voorzorgsmaatregelen (zoals comfortabele schoenen en licht bepakt) gaan we op weg. Gelukkig is het in de ochtend bewolkt en daardoor wat minder drukkend warm in Vegas, dus we hebben weer mazzel.
We lopen langs het Aria, het Cosmopolitan en gaan bij het beroemde Bellagio hotel binnen. De heren kijken hun ogen uit naar de pracht en praal van dit statige hotel, bekend uit de film Oceans 11. Vooral het plafond met glazen bloemen maakt veel indruk.
Door het casinogedeelte naar het shopping gedeelte en zo binnendoor richting het volgende hotel op de lijst: Ceasars Palace. Alweer zo’n prachtig hotel waarbij Rome verbleekt. Vooral Tim is erg onder de indruk van de prachtige beelden die overal staan en de muurschilderingen die je overal ziet. We shoppen wat in de forum shops en besluiten vervolgens richting de Venetian te gaan. Ook daar verbazing over het feit dat je op de eerste etage (alhoewel ze dat hier in de US aanduiden als tweede etage, de first Floor of eerste etage is hier de begane grond) je in een bootje in Venetie waant. Zelfs het San Marcoplein is akelig goed nagebouwd.
Na de Venetian staat Treasure Island op het programma. Daarin staat de prachtige motor die gebruikt is in de film ’The Ghost Rider’. Dit is ook het hotel waar delen van de film ‘Miss Congeniality 2’ zijn opgenomen op het schip dat voor het hotel ligt.
Na deze stop zijn de voetjes vermoeid en de hoofden van de mannen vol van de indrukken van de dag en besluiten we terug te gaan naar het hotel. We praten dan 4 uur ’s middags. Met recht toch weer een dagvullend programma. En dan zijn we pas bij het eind van de middag.
’S Avonds lossen we het volgende item van onze ‘Bucket list’ af: ‘Dinere’ bij Denny’s. Eenvoudige entourage maar wel lekker gegeten. Daarna (het is inmiddels donker geworden dus de Strip is vol verlicht) rijden we nog naar Fremont Street om daar de Fremont Street Experience van dichtbij mee te maken. Al de weirdo’s van Vegas hangen daar rond, er is live muziek en veel straatartiesten doen hier hun ding. Gezellig dus. We kijken om 22:00 uur nog naar de show op de video wall van het ‘plafond’ van Fremont Street, zien dat de rij voor de zipline experience toch wel heel erg lang is, en rijden via de prachtig verlichte Strip weer terug naar het hotel. Hier pakken we nog een biertje (shhht, niet verraden, de jongens drinken er op de kamer ook een, 4 dagen voordat ze 21 worden) en een wijntje en we’ll call it a day.
Morgen ontbijten bij de iHop en dan Nicole’s favoriete hobby: Shoppen in de South Mall outlet. Toch maar even de credit card controleren :-)
Reisblog van Conny en Dick:26 juli 2017Viva las Vegas. Al weer een aantal dagen en dus reisverhalen verder maar nog steeds een feest van herkenning. Zo te horen zijn jullie na je reis echt aan vakantie toe. Lekker genieten verder en tot gauw.